HSS-ovi načelnici u posjetu EU parlamentu

Objavio 10. studenoga 2015. Nekategorizirano Nema komentara

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica HSS-a Marijana Petir u Bruxellesu je ugostila delegaciju od četrdesetak načelnika iz redova HSS-a iz različitih dijelova Hrvatske.

U EU parlamentu je boravi i najuzornija hrvatska seoska žena Marija Ribičić kojoj je Petir poklonila put u Bruxelles, želeći i na taj način podržati važnu ulogu seoskih žena i odati im priznanje. Izaslanstvo iz Hrvatske je prvog dana posjetilo i upoznalo se s radom Europskog parlamenta i aktivnostima zastupnice Petir, dok je drugi dan zastupnica Petir za njih u Odboru regija, organizirala konferenciju o mogućnostima korištenja europskih fondova.

“Programi kohezijske politike namijenjeni Republici Hrvatskoj” tema je o kojoj je govorila Sabine Germe iz Europske komisije, Glavna uprava za regionalnu i urbanu politiku, Jedinica E4 „Austrija, Hrvatska i Slovenija“, dok je na temu  “Zajednička poljoprivredna politika – mogućnosti koje programi ruralnog razvoja nude gradovima i općinama” govorila Josefine Loriz-Hoffmann, DG AGRI, Programi ruralnog razvoja.

Primjere dobre prakse korištenja EU fondova prezentirao je Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik, Općine koja je najbolja u Hrvatskoj po korištenju EU fondova, te Tomislav Katanović, zamjenik gradonačelnika grada Križevaca.

S područja Brodsko-posavske županije u EU parlamentu borave Klara Šćuka, dopredsjednica ŽO HSS-a, Antun Pavetić, načelnik općine Oriovac, Ivam Šmit, načelnik općine Nova Kapela,Igor Jurišić, načaelnik općine Vrbje, Petar Lovinčić, načelnik općine Brodski Stupnik i Tomislav Trtanj, načelnik općine Podcrkavlje.

Ostavi komentar