Istočna Slavonija treba čovjeka koji će govoriti o potrebama slavonskih OPG-ova

Objavio 6. studenoga 2015. Nekategorizirano Nema komentara

Kandidat HSS-a za saborskog zastupnika u V. izbornoj jedinici Davor Vlaović jučer je posjetio najistočniji dio Hrvatske – Ilok i njegovog gradonačelnika Zvonimira Draguna  koji ga je upoznao s problemima o kojima treba progovoriti u Hrvatskom saboru, a vezani su očuvanje života i gospodarskih aktivnosti u Slavoniji.

Istočna Slavonija oduvijek je bila mjesto poželjno za život i turistička destinacija europske elite devetnaestog i  dvadesetog stoljeća.  Takav status mora biti vraćen Iloku i okolnim općinama koje imaju sve potrebne reference za daljnji razvoj turizma na obiteljskim gospodarstvima na kojima će plasirati domaće, najkvalitetnije iločko vino  i gastro delicije OPG-ova.

Vlaović je posjetio Dragunovu vinariju i vinograde te obećao kako će jedan od prvih zadataka u Hrvatskom saboru biti zakonodavna borba za poboljšanje statusa obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kroz pojednostavljenje administrativnih poslova i davanje prioritetne uloge u dodjeli subvencija malim poljoprivrednim gospodarstvima koja samo zapošljavaju članove obitelji i na taj način ostaju živjeti u našem slavonskom ruralnom prostoru.

Nakon Iloka Vlaović je posjetio OPG Domagoja Maroševića , koji je i predsjednik OO HSS-a Nuštar.

Maroševićevo gospodarstvo je jedno od onih koje imaja tradiciju, ali jedno od rijetkih koje ima mladog čovjeka koji zna što i na koji način želi raditi. Njegov izbor je poljoprivreda i život na selu te  očekuje da taj njegov izbor podrži i Hrvatska vlada i Hrvatski sabor donošenjem odluka i zakona koji će mu osigurati život dostojan čovjeka u njegovom Nuštru, na njegovoj zemlji i s njegovom obitelji.

Davor Vlović je na njegove želje i potrebe odgovorio : „Biti ću glas u Hrvatskom saboru onih koji žive na svom i od svog rada jer i sam drugačije ne znam živjeti!“

 

Ostavi komentar