Davor Vlaović, kandidat HSS-a za Hrvatski sabor obraća se javnosti sljedećim priopćenjem

Objavio 5. studenoga 2015. Nekategorizirano Nema komentara

Puno puta sam govorio o lošim djelima i namjerama ministra, očito kako je Jakovina od samog početka u ovoj Vladi samo tehničko tijelo koje prema viziji Milanovića za zadatak imalo samo jedno – uništiti hrvatsko selo i hrvatskog seljaka,  istovremeno osigurati državnu zemlju,  novac i privilegije samo pogodnima i onima koji su po volji Milanovića.

Mjera od koje smo očekivali da će dati snažan zamah oporavku domaćeg agrara, pretvorila se nažalost u grabež europskih novaca pri čemu „plijen“ dijeli svega nekoliko pojedinaca, očigledno odabranih po kriterijima koji su poznati samo Milanoviću i Jakovini.

Od 1107 prijavljenih projekata Jakovinina „stručna“ komisija je zaključila da se za 9 financijski „najtežih“ projekata odobri potpora veća od 29 mil. kuna po projektu, odnosno da se za ovih 9 projekata odobri iznos od 315,8 milijuna kn ili 37% od sveukupnih 861,4 milijuna. Među njima nije niti jedan OPG! Za 30 financijski „najtežih“projekata odobrena je potpora veća od 10 mil. kuna po projektu i za ovih 30 projekata odobreni iznos potpora je 647 milijuna kn ili 75% od ukupnih sredstava. Među njima su svega 2 OPG-a!

Najradikalniji primjer je da je jedna osoba osnivač 4 tvrtke kojima su odobrena sredstva u iznosu od 110,3 milijuna kuna. Zar je to politika razvoja hrvatske poljoprivrede o kojoj u ovo predizborno vrijeme pričaju Milanović i Jakovina?! Od 09. studenog HSS kreće u izmjene Programa ruralnog razvoja u kojem će na prvom mjestu biti OPG, a ne pojedinci-vlasnici nekoliko trgovačkih društava.

Izađimo na Izbore, zaokružimo Domoljubnu koaliciju, lista broj 3.

Zaokružite 10., naš glas, slavonski, narodni istinsko domoljubni će se čuti i Hrvatskom saboru.

 

Davor Vlaović

Ostavi komentar