Kandidat HSS-a Davor Vlaović u posjetu Vukovarsko-srijemskom županiji

Objavio 1. studenoga 2015. Nekategorizirano Nema komentara

Kako se Izborna kampanja se sve više „zahuktava“ tako je Davor Vlaović, HSS-ov kandiat za saborskog zastupnika u V.izbornoj jedinici na listi Domoljubne koalcije sve aktivniji. Tijekom vikenda posjetili smo Vukovarsko-srijemsku županiju gdje smo srdačno toplo dočekani, ne samo od naših domaćina HSS-ovaca s tog područja, nego i od građana.Potvrđuje to i neformalno druženje na Gradskoj tržnici s Vinkovčanima koji su vrlo rado zastali pokraj našeg štanda i rado popričali sa našim kandidatom. Nakon neizostavnog nazdravljanja domaćom slavonskom rakijom i gastro specijaliteta iz poznate kuhinje GALOVIĆ, druženje s našim članovima nastavljeno je u Županji gdje nas je ugostila GO HSS-a.

Prigoda je iskorištena kako bi se upalile svijeće i dalo dužno poštovanje prema stradalima 14.travnja 1945. godine, u Županji kada su pod okriljem noći na Savi strijeljani članovi tadašnjeg Općinskog poglavarstva i članovi Hrvatske seljačke stranke. Ubijeno je osam Županjaca, a do 1947. godine još trinaest mučenika. Prije 10 godina postavljena je uz kapelicu Srca Isusova spomen ploča s imenima strijeljanih Županjaca. Nakon razgovora oko predstojećih izbora i neformalnog druženja put smo nastavili prema Rajevu selu.

Tom prigodom srdačno nas je ugostio  Zvonko Hrubenja  s obitelji. Na licu mjesta imali smo se prigodu upoznati s katastofalnim razmjerima prošlogodišnjih poplava i čuti što su sve proživjeli ljudi toga kraja. Doznali smo kako štete još uvijek nisu sanirane, a posebno problematično je obnavljanje stočnog fonda, gdje gotovo ništa nije učinjeno.  Vlanik OPG-a Hrubenja, Davora Vlaovića upoznao je sa problemima s kojima se suočavaju poljoprivrednici i vlasnici OPG-ova, dodajući kako je trenutna situacija neodrživa i katastrofalna. Nakon ugodnog druženja uputili smo se i do križa koji je podignut u spomen na stradale u poplavanja gdje smo u pratnji domaćina zapalili svijeće i odali počast.

Uslijedio je potom posjet vrlo aktivnim HSS-ovim organizacijama u Gunji, Drenovcima i Bošnjacima gdje su članovi imali priliku čuti izlaganje Davora Vlaovića, ali i priliku informirati se kako na koji način glasati ukoliko žele promjene i svoj glas izravno dati HSS-u i jedinom HSS-ovom kandidatu na listi Domoljubne koalicije u V.izbornoj jedinici pod rednim brojem 10.  Svi su se složili kako je glas za Davora Vlaovića, glas za HSS i kako je sada pravo vrijeme da članovi stranke putem preferencijalnog glasanja i potpore HSS.ovom kandidatu na listi, pokaže jedinstvo i snagu kakvu ima. Posebno dojmljivo bilo je u Gunji gdje su članovi naglasili važnost nauka Stjepana Radića i put kojim stranka treba nastaviti i dalje, jer radi se o političkom stažu dugom 110 godina kakvim se gotovo nitko na ovim prostorima ne može podičiti.

Svi zajedno na kraju smo se uputili prema Bošnjacima tzv. bastionu HSS-a gdje je članstvo brojno, stabilno, kao i izvršna vlast i načelnik Andrija Juzbašić. Održana je Programska skupština na kojoj su se obratili,osim domaćina i Zdravko Kelić, predsjednik HSS-a Vukovarsko.srijemske županije kao  i Davor Vlaović koji je ponovio kako je ključni trenutak da svi spremno izađemo na izbore, izaberemo promjene i sastavimo Vladu koja živi i voli Hrvatsku svim srcem.

Nakon Programske skupštine uslijedio je zajednički skup Domoljubne koalcije tijekom koje su se nazočnima obratili kandidati na listi za V.izbornu jedinicu.

Ostavi komentar