Izvješće sa Programske skupštine GO HSS-a Požega

Objavio 30. listopada 2015. Nekategorizirano Nema komentara

U Požegi je održana Programska skupština Gradske organizacije HSS-a Požega. Uz članove požeškoga HSS-a skupštini su bili prisutni i gosti: Željko Jakopović, predsjednik ŽO HSS Požeško-slavonske županije i zamjenik župana, Danica Toman, predsjednica Organizacije žena „Hrvatsko srce“ HSS-a Požeško-slavonske županije. Franjo Krsnik, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Požeško-slavonske županije i Josip Ždralović, predsjednik GO HSS grada Lipika i vijećnik u Gradskom vijeću Lipika, koji su se prigodnim riječima obratili prisutnima.

Na skupštini je usvojeno Izvješće o radu Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke Požega, koje je jednoglasno usvojeno. Predsjednik Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke Požega Predrag Livak, iz izvješća je izdvojio ove aktivnosti:

Podjela božićne pšenice građanima Požege kojima smo prezentirali običaje u Slavoniji, ali i u drugima krajevima Lijepe naše vezano uz Božić i time pokazali kako smo politička stranka koja promiče tradicionalne vrijednosti i kao takvi želimo podsjetiti svoje sugrađane, članove i simpatizere na sijanje pšenice koji se običaj njeguje dugi niz godina što se prenosi sa koljeno na koljeno.

Predstavnici naše Gradske organizacije sudjelovali su na tradicionalnom Hodočašću HSS-a u Mariju Bistricu gdje uz GO HSS Lipik naša Gradska organizacija ima najviše hodočasnika.

Naši predstavnici GO HSS Požega zastupljeni su i aktivno sudjeluju u radu u tijelima Gradskog vijeća grada Požege i gradonačelnika grada Požege, i to u Odboru za međugradsku i međunarodnu suradnju i Povjerenstvu za hortikulturu i uređenje gradskog zelenila.

U izvješću o radu za 2014. godinu smo naveli kako ćemo pristupiti osnivanju udruge jer je to najjednostavniji i najbrži način za skupljanje potrebnih financijskih sredstava za postavljanje spomenika Stjepanu Radiću u Požegi. Kako smo i najavili udrugu smo i osnovali koja nosi naziv Udruga za promicanje hrvatske kulturne i povijesne baštine te smo započeli sa prikupljanjem donacija za radu udruge i za podizanje spomenika Stjepanu Radiću u Požegi. Nakon parlamentarnih izbora predstavnike Udruge na razgovor će primiti gradonačelnik Požege, nakon čega ćemo održati konferenciju za medije ispred Osnovne škole Julija Kempfa gdje bi trebao biti spomenik.

Članovi požeškog HSS-a sudjeluju u izradi Razvojne strategije grada Požege u Radnoj grupi za turizam i poljoprivredu, gdje smo predložili konkretan projekt radnih naziva: “Skriveno blago Požeške gore“ ili “Nepoznato blago Požeške gore“, a u prosincu 2014. predložili smo gradonačelniku Požege da raspiše natječaj za izbor najuzornijeg poljoprivrednog gospodarstva “Najzelenije imanje“ (mogući kriteriji za izbor: poljoprivredno gospodarstvo registrirano je više od 3 godine, raznovrsnost proizvodnje, uređenost okućnice, članovi PG-a žive od svog rada, zbrinjavanje ambalaže sredstava koja se koriste za prskanje i prihranu, idealan omjer živice i poljoprivrednih površina, mladi poljoprivrednici, poljoprivredno zemljište u vlasništvu uzgoj životinja i ostalo).

S ovim projektom je upoznata i zastupnica HSS-a u Europskom parlamentu gospođa Marijana Petir.

Predrag Livak obratio se prisutnima vezano uz Parlamentarne izbore 2015.godine:

U rujnu 2015. godine u Vukovaru je potpisan sporazum za parlamentarne izbore stranaka Domoljubne koalicije, u kojoj su stranke HDZ, HSS, HSP AS, BUZ, HSLS, HRAST, HDS i ZDS.

Iako smatramo kako u V. izbornoj jedinici nismo dobili mjesto koje odgovara našoj snazi, zalaganju i radu, te da smo podcijenjeni, ipak moramo dati sve od sebe da ova koalicija pobijedi i da kandidat HSS-a o ovoj izbornoj jedinici, gospodin Davor Vlaović – zamjenik župana u Brodsko – posavskoj županiji, dobije dovoljan broj preferencijalnih glasova i uđe u Hrvatski Sabor.

Smatram da je došlo vrijeme da pokažemo jedinstvo, ujedinimo se i pokažemo svu snagu HSS-a, podržimo našeg kandidata i omogućimo da Slavonija i V. Izborna jedinica, nakon dužeg vremena, imaju svog saborskog zastupnika, koji će zastupati sve nas zajedno i omogućiti da Slavonija napokon oživi sve svoje potencijale, stoga mu moramo dati potporu u nedjelju 8. studenog, ove godine.

U tom smislu trebamo odraditi edukaciju naših članova i simpatizera kako dati izravan glas našem kandidatu.

Ostavi komentar