Davor Vlaović: “Suradnja obrazovnog i privatnog sektora je nužnost”

Objavio 27. listopada 2015. Nekategorizirano Nema komentara

Davor Vlaović (HSS), zamjenik župana Brodsko-posavske županije nazočio je potpisivanju Ugovora o poslovno tehničkoj suradnji između Srednje poljoprivredne škole M.A.Reljković u Sl Brodu i poduzeća JERKOVIĆ d.o.o. iz Koške kao predstavnika njemačkog proizvođača poljoprivredne mehanizacije CLAAS za Hrvatsku.

Ovaj ugovor je rezultat projekta TISAP(potpora malim poljoprivrednim subjektima BPŽ-a u radu i plasmanu viška proizvodnje) kojeg provodi poduzeće IGMAN d.o.o. iz Sl.Broda. Projekt financira Brodsko-posavska županija, a koordinaciju Upravnog odjela za poljoprivredu.

Suradnja obrazovnog i privatnog sektora je nužnost. Posebno nas veseli što je riječ o strukovnoj školi koja obrazuje kadar koji bi u budućnosti trebao ostati na svojim imanjima i ruralnim prostorima, što jamči opstojnost slavonskog sela. Bogat seljak, zalog je za bogatu gospodarsku budućnost cijele Hrvatske i o tome moramo voditi brinu. Ovo je izvrstan primjer jedne takve suradnje i rezultat vizije g. Vlade Prskala koji nastoji primjerom SŠ Matija Antun Reljković dati primjer i ostalih hrvatskim školama. Mi mu dajemo punu potporu u tome. Slavonska sela propadaju, a mi to moramo zaustaviti što prije“- naglasio je dožupan Davor Vlaović

Ugovorom je predviđeno da poduzeće Jerković CLAAS stavi na raspolaganje učenicima i djelatnicima srednje škole svoju modernu mehanizaciju kojom će se izvršiti probna sjetva dogovorenih jesenskih kultura na poljoprivrednim parcelama škole. Učenici će dobiti priliku pobliže upoznati način rada i tehnologiju CLAAS-ovih strojeva, dok će na zasijanim površinama moći pratiti rezultate sjetve i o tome pisati studije slučaja koje će im pripomoći u učenju.

Isto tako poduzeće JERKOVIĆ Claas će pripomoći u obnovi mehaničarske radionice u vlasništvu škole donacijom potrebnih alata, modernih učila i opremom po potrebi praktične nastave.

Svojom nazočnošću potporu ovom projektu dali su, osim Davora Vlaovića i predstavnika spomenutih tvrtki i  Antun Vrakić, predsjednik Hrvatske Poljoprivredne Komore, regija ISTOK i Mato Mrkalj, direktor poduzeća IGMAN d.o.o.

Ostavi komentar