Dani jabuka Požega 2015. – HSS uz male poljoprivredne proizvođače

Objavio 24. listopada 2015. Nekategorizirano Nema komentara

Predstavnici HSS-a V. izborne jedinice uz Davora Vlaovića,svog kandidata za saborskog zastupnika, imali su zadovoljstvo nazočiti ovogodišnjoj manifestaciji Dani jabuka 2015. u Požegi, u srcu Zlatne doline. Tijekom manifestacije HSS-ovci su obišli OPG-ove i izlagače, gdje su na licu mjesta dali svoju potporu malim poljoprivrednim proizvođačima. HSS je to oduvijek činio, naglašavajući činjenicu kako su mala poljoprivredna gospodarstava nositelji razvoja ruralnih područja.

HSS-ova temeljna politika, upravo ulogu malih poljoprivrednih gospodarstava,  stavlja u središnji fokus u smislu jačanja vitalnosti ruralnog prostora zapošljavanjem mladih ljudi, povećanja asortimana poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te očuvanja kulturnih i tradicijskih vrijednosti.  Hrvatska ima odlične povoljne prirodne uvjete,  po tradiciji je poljoprivredna zemlja te svakako treba iskoristiti i poticaje koje sada može primiti od Europske unije.

Ugodno druženje i kušanje neizostavnih slavonskih vina, rakije i ostalih prehrambenih proizvoda, rukotvorine i sva slavonska raskoš, podsjetili su nas na to koliko smo bogati kulturno i tradicijski te samo dalo poticaj da i dalje nastavimo s politikom temeljenoj upravo na očuvanju tih vrijednosti.

Uz Davora Vlaovića, manifestaciji su nazočili Klara Šćuka, dopredsjednica HSS-a Brodsko-posavske županije, Željko Jakopović, predsjednik HSS-a Požeško-slavonske županije, Predrag Livak, predsjednik HSS-a grada Požege, Ana Rečić.

Tijekom manifestacije organizirana su  brojna predavanja sa zanimljivim temama na temu voćarstva. Time se željelo  ukazati na važnost uzgoja voća u poljoprivredi, ali i gospodarstva uopće, te na bogatstvo raznovrsnih sorti jabuka i voćnih prerađevina. Organizirana je prodaja i izložba starih sorti voća i voćnih proizvoda, meda, kolača od jabuka, opreme za preradu voća i ručnih radova. Organizator manifestacije je Poljoprivredna savjetodavna služba , podružnica Požeško-slavonske županije.

Kako slika govori više od svih izgovorenih riječi dokazuje i naša fotogalerija, stoga se uvjerite i sami.

 

 

 

Ostavi komentar