HSS je jedini i istinski čuvar ruralnog prostora

Objavio 17. listopada 2015. Nekategorizirano Nema komentara

Brodsko-posavska županija svjesna je kako svoju poljoprivrednu proizvodnju  mora temeljiti velikim dijelom i na razvoju Obiteljskih poljoprivrednih proizvođača. Upravo s ciljem promocije OPG-ova i u povodu Svjetskog dana hrane, danas je na Gradskoj tržnici u Slavonskom Brodu prikazana sva raskoš okusa, mirisa i boja autohtone i zdrave hrane visoke kvalitete. Izložbu prehrambenih proizvoda OPG-ova posjetili su predstavnici Brodsko-posavske županije na čelu s Danijelom Marušićem, županom i Davorom Vlaovićem, dožupanom i predsjednikom ŽO HSS-a koja se uvijek deklarirala kao jedini i istinski čuvar ruralnog prostora.

“Osiguravanjem uvjeta poljoprivrednim gospodarstvima za plasman proizvoda sačuvat ćemo hrvatski ruralni (seoski) prostor” -izjavio je Davor Vlaović.

Pravo bogatstvo različitih proizvoda, visoka kvaliteta no svi se proizvođači bore s opstankom na tržištu. Očito, tvrde iz županije, cijeli je sklop negativnih učinaka prema slavonskoj poljoprivredi i mogućnosti izvoza proizvoda. Na žalost uz sve kapacitete za proizvodnju vrhunske hrane, hrana se i u Hrvatskoj, na žalost i dalje uvozi.

Ignorirati se ne smije niti domaća poljoprivredna proizvodnja, slažu se iz Brodsko-posavske županije. 20-ak proizvođača koji su se predstavili na izložbi budućnost su županijskog  gospodarstva. Trend gašenja OPG-ova zato, tvrde, treba zaustaviti strukturnim promjenama u državnoj politici, prvenstveno prema poljoprivrednim proizvođačima.  (BP)

,

 

Ostavi komentar