Slavonska žena – čuvarica ruralnog prostora

Objavio 11. listopada 2015. Nekategorizirano Nema komentara

Žena može sačuvati život seoskog, ruralnog prostora  poruka je 16. izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koji je održan u Velikoj u  Požeško-slavonskoj županiji.

Ovogodišnji izbor prožet je snažnim porukama kandidatkinja koje su svjesne svoje uloge u društvu i obitelji, koje se ne žale na teške uvjete rada kojemu je trajanje i do 20 sati dnevno, redom su zatražile pomoć  koja se odnosi na smanjenje administrativnih barijera i bolju koordinaciju nadležnih ministarstava.

Hrvatski  ruralni prostor je lijep, bogat još uvijek u njemu ima dječjeg plača, ali je pitanje do kada, ako se politike prema selu, poljoprivredi i industriji koja prati poljoprivrednu proizvodnju ne promijene.

Naše selo umire.

Predsjednica udruge Hrvatske seoske žene (organizator manifestacije) Dragica Vučković je izjavila je kratko, ali konkretno :” Ne dopustite da ostanemo bez sela, ono čuva naš identitet.”

Članovi Hrvatske seljačke stranke na čelu s EU parlamentarkom Marijanom Petir i predsjednikom Brankom Hrgom, predsjednikom ŽO HSS-a  Požeško –slavonske županije Željkom Jakopovićem , potpredsjednicom HSS-a ŽO Brodsko-posavske županije  Klarom Šćuka i blagajnicom Anom Rečić  obišli su sve izložbene štandove kandidatkinja, porazgovarali s njima i uvjerili se u ono što već dugo znaju : HSS je istinski i jedini pravi čuvar seoskog prostora.

Marijana Petir prilikom svečanog otvaranja manifestacije govorila je o svojim inicijativama u EU parlamentu koje trebaju vratiti dostojanstvo hrvatskoj seoskoj ženi. Titulu najuzornije hrvatske seoske žene odnijela je Marija Ribičić iz mjesta Grabarja (Grad Kutjevo) – Požeško-slavonske županije. Pobjednica 16. izbora putovati će u Brisel i biti gošća Marijane Petir, europarlamentarke koja će ju upoznati s načinom funkcioniranja Europske unije.

Prva i druga pratilja kandidatkinje su iz Brodsko-posavske županije Božica Miskric iz Čajkovaca i Martina Medvidović iz Sikirevaca što je još jedan siguran dokaz da Slavonija ima vrijednosti koje treba prepoznati i čuvati.

Ostavi komentar