U Velikoj izbor “Najuzoritije hrvatske seoske žene”

Objavio 9. listopada 2015. Nekategorizirano Nema komentara

Općina Velika bit će domaćin izbora Najuzornije hrvatske seoske žene koji će se održati u Školskoj sportskoj dvorani 10. listopada od 17,00 sati.

Kriteriji kažu kako najuzornija seoska žena treba biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne  proizvode, rukotvorine ili stvara umjetnička djela, a ujedno je aktivna u borbi za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života u svojoj zajednici. Brodsko-posavsku županiju predstavljat će Božica Miskrić iz Čajkovaca koja je pobijedila na županijskom natjecanju u Sikirevcima u rujnu.

Manifestaciji će nazočiti i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica HSS-a Marijana Petir koja je za pobjednicu osigurala vrijednu nagradu-put u Bruxelles i posjet europskim institucijama.

Organizator je Udruga “Uzorne hrvatske seoske žene”, suorganizator-Vukovarsko-srijemska županija,Općina Drenovci, a domaćini Požeško-slavonska županija i Općina Velika.

Program manifestacije počinje u 13,00 sati obilaskom i ocijenjivanjem štandova natjecateljica, u 16,00 sati je svečana povorka a izbor počinje u 17,00 sati. Dođite i podržite sve uzorne seoske žene, posebno kandidatkinje iz svojih županija!

Ostavi komentar