Rođendan braće Radić

Objavio 18. rujna 2015. Nekategorizirano Nema komentara

U HSS su svjesni kako danas više nego ikada do sada moramo izvući pouke iz njihova života i rada i hrvatske povijesti. Braća Antun i Stjepan Radić hrvatske su povijesne ličnosti koje su važne i nakon 142 odnosno 145 godina poslije njihova rođenja jer njihov nauk ne zastarijeva.

Stjepan Radić je još u svom govoru u Saboru 24. studenog 1918. rekao: “Najstrašnija je stvar, najveći je grijeh i najveća politička pogreška svoj rođeni narod stavljati pred gotove činjenice, to jest voditi politiku po gospodskoj svojoj voljici, bez naroda i protiv naroda. Ako to ne vjerujete, dao Bog svima poživjeti toliko to neće biti dugo da vidite kako će hrvatski narod u svojoj republikanskoj i čovječanskoj svijesti vas otpuhnuti baš u času kad ćete misliti da se narod smirio, a vi da ste ga dobro zajahali.” Jednako tako Radićevu poruku “odnarodili ste” se možemo proslijediti i današnjim političarima koji vode Hrvatsku što govori o svevremenosti i aktualnosti radićevog nauka. Hrvatska seljačka stranka slijedi radićevski nauk i živi s narodom i za narod koji to ponovo prepoznaje i daje podršku HSS-u. HSS je danas druga politička snaga u Brodsko-posavskoj županiji i kroz rad u Županijskoj skupštini i općinskim vijećima zalagati će se za ostvarenje Radićevih ideja.

Vijence kod biste Stjepana Radića položili su predstavnici HSS-a Brodsko-posavske županije i župan BPŽ i na taj način još jednom, u čast rođendana hrvatskih velikana, prisjetili se važnosti života i djela Antuna i Stjepana Radić o čemu je nadahnuto i s puno emocija govorio Ilija Maoduš.

Ostavi komentar